בכדי להתחיל את השנה בטעם מתוק, הבאנו לכם מתכון מצליח להכנת עוגת שוקולד שתשאיר טעם של עוד!

מרכיבים:

3 ביצים 
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס חלב או מים לגרסה פרווה
1/4 כוס מים
מעט מלח
כפית תמצית וניל
1/2 כוס של אבקת קקאו
כוס וחצי של קמח
כפית וחצי של אבקת אפייה
75 גרם של שוקולד מריר קצוץ

 

אופן הכנה:

צריך לחמם תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
בתוך קערה גדולה מערבבים יחד ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
צריך לנפות פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה ולערבב טוב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
לאחר מכן,יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
בתנור אופים במשך כ-40 דקות או שניתן לבדוק עם קיסם את מרכם העוגה.
מצננים לחלוטין לפני הציפוי.


ציפוי שוקולד:

חצי מכל שוקולד מריר
1/2 מכל שמנת מתוקה או קרם קוקוס לגרסה הפרווה

קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.

nוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.

 

הגשה:

ניתן להגיש בארוחת הבוקר לצד קפה או כקינוח לאחר הסעודה

 

 

חג שמח וטעים!