בכדי להתחיל את השנה בטעם מתוק, הבאנו לכם מתכון מצליח להכנת עוגת תפוחים חלומית!

מרכיבים:

2 תפוחי עץ מתוקים - קלופים ומגורדים גס
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס חמוציות
3 כפות ברנדי
1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערית קטנה צימוקים, חמוציות וברנדי ומשרים לחצי שעה. אם אתם ממהרים כמוני - מחממים במיקרו כ- 30 שניות (הפירות אמורים להיות כעת תפוחים ורכים).
2. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס. משמנים תבנית אינגליש קייק.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד ביצים, שמן, סוכר ותפוחים מגוררים. מוסיפים את הצימוקים והחמוציות על נוזליהם.
4. מערבבים את כל החומרים היבשים יחד ומוסיפים גם אותם לקערה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
5. מערבבים בערך כף סוכר חום עם מעט קינמון ומפזרים מעל לעוגה.
6. אופים בערך 40 דקות או עד שקצה סכין קטנה יוצא נקי.

 

הגשה:

ניתן להגיש בארוחת הבוקר לצד קפה

או כקינוח לאחר סעודת החג

 

 

מאחלים חג שמח וטעים!